CO-RO i Frederikssund hædres med arkitekturpris for innovativt byggeri

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

CO-RO i Frederikssund vinder prestigefyldt arkitekturpris

CO-RO, en fremtrædende virksomhed beliggende på Holmensvej 11 i Frederikssund, blev den stolte modtager af dette års prestigefyldte arkitekturpris. Prisen blev overrakt ved en ceremoni i Byrådssalen den 22. februar af borgmester Tina Tving Stauning fra Socialdemokratiet samt Hans Maar Andersen fra Bygnings- og Landskabskultur i Frederikssund.

Denne årskonkurrence så CO-RO udpeget som vinderen blandt tre nominerede, hvoraf de to øvrige – Skuldelev Præstegård og en ejendom på Kocksvej 4 – modtog hædrende omtale for deres bidrag til kommunens arkitektoniske landskab.

Det prisvindende byggeri, en tilbygning til CO-ROs eksisterende faciliteter på Holmensvej 11, er karakteriseret ved sine runde former og særlige lameller. Designet er skabt af Henning Larsen arkitekter og blev færdiggjort i 2019, og det har siden da været genstand for opmærksomhed og anerkendelse i arkitektkredse.

Den udvalgte bedømmelseskomité, som bestod af fire medlemmer heriblandt Hans Maar Andersen, Carsten Cederholm samt Lars Kjølhede Christensen og Lars Bo Lindblad, fremhævede tilbygningens æstetiske kvaliteter og funktionelle design som værende afgørende for dens sejr.

Anne-Marie Navarro, EVP hos CO-RO Europe, udtrykte sin taknemmelighed og glæde over at modtage prisen. Hun fremhævede bygningens betydning, både i forhold til dens æstetiske værdi og dens funktionelle bidrag til virksomhedens rammer.

Med dette års arkitekturpris understreger Frederikssund Kommune sin værdsættelse af innovative og visuelt tiltalende bygningsværker, der bidrager positivt til det lokale miljø. CO-ROs tilbygning på Holmensvej repræsenterer netop denne ånd af innovation og kvalitet, som Frederikssund værner om.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/februar/co-ro-vinder-arkitketurprisen

Kilde: Frederikssund Kommune