Sillebroen Shopping sætter fokus på fællesskaber med ny fotoudstilling

Fotoudstillingen består af 18 fotos med tilhørende tekster, der viser forskellige former for fællesskaber, som er med til at øge trivslen blandt børn, voksne og ældre mennesker. Der er blandt andet fotos af skydetræning for børn med ADHD, leg på plejehjem med børn og fællesspisning for dem, der savner selskab.
dato

I Danmark findes der mange fantastiske fællesskaber, hvor vi mødes for at dyrke fælles interesser og pleje vores sociale relationer. Alligevel føler hver fjerde af os, at det er svært at deltage i fællesskaber, og hver tyvende føler sig helt udenfor. Det går ud over vores trivsel og livskvalitet. 

Heldigvis er det muligt at blive en del af fællesskaberne igen og mærke glæden ved at være sammen med andre. Rundt om i Danmark er der mange ildsjæle, foreninger og andre aktører, som har overskuddet og idéerne til at skabe fællesskaber, hvor der er plads til at være, som man er. 

En ny fotoudstilling fra TrygFonden viser nogle af de gode fællesskaber, der er sat i gang i hele landet, og inviterer samtidig til refleksion over, hvad vi hver især kan gøre for andre.

Udstillingen er en hyldest til de mange, der hver dag året rundt skaber og vedligeholder fællesskaber, får folk med og åbner fællesskaberne for dem, der kan have svært ved at komme med.

Bliv inspireret i Sillebroen Shopping
Netop nu kan fotoudstillingen ”Det handler OGSÅ om dig” ses i Sillebroen Shopping frem til den 25. marts, og håbet er, at den kan inspirere endnu flere til at gøre en forskel for andre.

- Udstillingen viser, at der bliver skabt så meget glæde i de nære fællesskaber. Det kan være fællesspisning for dem, som savner selskab, skydetræning der hjælper børn med ADHD eller fælles motion på kontoret til gavn for kollegaskabet. Det, som betyder noget, er, at vi gør noget, vi kan lide, sammen med andre og føler, at vi hører til, fortæller Christian Nørr, dokumentarist i TrygFonden, og fortsætter:

- I TrygFonden har vi i 25 år arbejdet for at skabe tryghed i Danmark og bl.a. støttet mennesker, der har rakt ud for at hjælpe fællesskaber på vej. Udstillingen viser nogle af de mennesker og de fællesskaber, de har skabt. Vi håber, at det kan inspirere til, hvordan vi hver især kan blive vigtige for nogen, og nogen kan blive vigtige for os. Vi har alle sammen brug for at give og være en del af noget, og fællesskaber er med til at skabe tryghed og give vores liv mening.

Hos Sillebroen håber de, at udstillingen vil få de handlende til at overveje, hvordan de kan bidrage endnu mere til fællesskabet.

- Temaet om fællesskaber får tankerne over på de muligheder, vi som by skal tilbyde ungdommen og familien, hvor samværet kan skabe tryghed og tillid til hinanden. Det forpligter at være en god kammerat, og vi har alle et ansvar for at fællesskabet trives i Frederikssund - og ikke mindst, at den enkelte får mulighed for at trives godt i fællesskabet, siger Stig Bergdahl, Center Manager i Sillebroen Shopping, og fortsætter:

- Sillebroen Shopping er som destination et fællesskab, hvor mennesker mødes i al sin mangfoldighed, og jeg håber dermed, at rigtig mange vil tage udstillingen til sig – set i respekt for det gode nærvær.

Har du en idé til at styrke fællesskabet?
Hvis du har en god idé, der kan styrke fællesskabet i dit lokalområde eller i hele landet, kan du søge TrygFonden om støtte. Læs mere på: https://www.tryghed.dk/sog-stotte

Fakta:
24 pct. af den voksne befolkning i alderen 18-69 år føler sig på kanten af fællesskaberne. 5 pct føler sig helt udenfor.

Kilde: Fællesskabsmålingen 2022, udarbejdet af VIVE for Mary Fonden og TrygFonden

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.