Døgnrapporten i Frederikssund: mandag den 4. oktober

Profilbillede

Frederikssund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Tyveri fra personbiler, flere steder

En ukendt gerningsperson knuste mellem lørdag klokken 22.00 og søndag klokken 09.00 ruden i en BMW personbil, som holdt parkeret på Strandvejen i Espergærde. Fra bilen blev der stjålet rat, midterkonsol med navigationsudstyr samt instrumentbræt. 

 

Mellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 09.00 blev en rude i en BMW personbil, som holdt parkeret på Strandvænget i Rungsted Kyst, knust. Fra bilen blev der stjålet forlygter, instrumentpanel og gearstang.

 

Mellem søndag klokken 00.30 og 09.30 tiltvang en ukendt gerningsperson sig adgang til en BMW personbil, som holdt parkeret på Svinget i Espergærde. Indstigningen var sket ved rudeknusning, og fra bilen blev der stjålet navigationsudstyr og et rat.

 

Også fra en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på samme vej, blev der i samme tidsrum stjålet et anlæg. Indstigningen var her formentlig sket ved teknisk forcering. Via overvågning ses to gerningspersoner, og de beskrives som:

A: mand, almindelig af bygning, lys i huden. Iført halsedisse, mørk cardigan med lynlås foran samt blå bukser.

B: mand, kraftig af bygning, lys i huden og med kort hår. Iført mørk jakke og olivengrønne bukser.

 

En ukendt gerningsperson knuste mellem lørdag klokken 21.00 og søndag klokken 10.00 bagruden i en Porche personbil, mens den holdt parkeret på Jernbane Alle i Espergærde. Fra bilen blev der stjålet airbag, anlæg og forlygter.

 

Også en BMW personbil, som holdt parkeret på Jernbane Alle i samme tidsrum, havde fået knust bagruden. Fra køretøjet blev midterkonsol og anlæg stjålet.

 

Klokken 11.23 blev det anmeldt, at der var blevet stjålet midterkonsol, højtaler og gps fra en BMW personbil, som holdt parkeret på Linde Alle i Humlebæk. Via overvågning ses det, at tyveriet skete klokken 03.29, da en ukendt gerningsperson her tiltvang sig adgang til bilen. Gerningspersonen beskrives som: ca. 180 cm og spinkel af bygning. Iført sort hue. 

Mellem lørdag klokken 13.00 og søndag klokken 17.20 blev ruden i en BMW personbil, som holdt parkeret på Hagens Alle i Hellerup, knust med en ukendt genstand. Fra bilen blev der stjålet rat, navigationsudstyr og midterkonsol.

 

En ukendt gerningsperson tiltvang sig mellem søndag klokken 16.00 og mandag klokken 06.30 adgang til en BMW personbil, som holdt parkeret på Frederiksværkvej i Helsinge. Fra bilen blev der blandt andet stjålet instrumentbræt, navigationsudstyr og rat.

 

Grundet sammenfald i blandt andet gerningstidspunker, stjålne genstande og modus har Nordsjællands Politi en formodning om, at der kan være tale om samme gerningspersoner til tyverierne fra personbilerne.

 

Faldt i søvn og fik stjålet mobiltelefon, Frederikssund

En 18-årig mand fra Skibby kørte mellem klokken 08.20 og 09.30 med S-toget fra Flintholm Station til Frederikssund Station, hvor han faldt i søvn. Da han vågnede og skulle bruge sin mobiltelefon, opdagede han, at den var blevet stjålet af en ukendt gerningsperson under togturen.

 

Bil fik knust forrude, Holte

Mellem lørdag klokken 12.00 og søndag klokken 06.30 blev ruden i en Mercedes-Benz personbil, som holdt parkeret på parkeringspladsen ved Holte Midtpunkt, knust med en ukendt genstand. Der var ikke umiddelbart tegn på, at gerningspersonen havde foretaget indstigning i bilen. Hændelsen blev anmeldt klokken 09.56.

 

Færdselsuheld, Værløse

En 77-årig kvindelig bilist fra Birkerød køre klokken 11.31 ad Hillerødmotorvejen i sydgående retning i første vognbane, da hun overså en 56-årig mandlig bilist fra Birkerød ved siden af hende i anden vognbane og trak ud, så der skete sammenstød. Herefter mistede den kvindelige bilist herredømmet over sin bil, og påkørte et autoværn og et træ.

 

Der skete ikke umiddelbart større personskade ved uheldet, men den kvindelige bilist blev efterfølgende kørt med ambulance til undersøgelser på hospitalet. 

 

Grundet bilernes placering blev første vognbane og tilkørslen en overgang afspærret, mens der blev ryddet op efter uheldet.

 

Butikstyveri, Hillerød

Personalet i Bilka i Slotsarkaderne anmeldte klokken 14.48, at en ung dreng blev tilbageholdt i butikken, fordi han havde stjålet en vare derfra. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf den unge dreng, en 13-årig fra København, som de fik en adfærdsregulerende samtale med. Grundet drenges unge alder blev der ligeledes taget kontakt til de sociale myndigheder og andre relevante voksne for at oplyse om hændelsen.

 

Mand stjal vodkaflasker fra supermarked, Frederikssund

Klokken 14.53 anmeldte en medarbejder i Sillebroen, at en mand kort forinden havde stjålet flere vodkaflasker fra Kvickly, som han puttede i en vinkasse, hvorpå han forlod supermarkedet uden at betale. Personalet havde forsøgt at følge efter manden, men han forsvandt af syne ved stationen. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, men det var ikke muligt at udfinde ham.

 

Gerningspersonen beskrives som: mand, østeuropæisk af udseende, 180-185 cm, spinkle af bygning og med kort hår. Iført mørkeblå lang jakke, grå hættetrøje, jeans og brune sko. Medbragte vinkasse.

 
Jolle kæntrede, Birkerød

Klokken 16.47 blev det anmeldt af vidner, at en jolle var kæntret i Furesø ud for Forårsvej, og at en mand var røget i vandet. Flere borgere gik i gang med at sejle mod stedet med blandt andet både og på surfboards, og en windsurfer fandt den kæntrede, en mand i 50’erne, cirka 50 meter fra, hvor jollen var kæntret. Den kæntrede blev hjulpet op på surfboardet, hvor han samlede kræfter, indtil en båd kom til og kunne hjælpe ham helt op ad vandet ved Furesøbad. Manden var træt og kold, men var ellers umiddelbart ikke kommet noget til, kunne personalet fra den tilkaldte ambulance konstatere.

 

Stor ros til de involverede parter i hændelsen.

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

Klokken 18.55 blev en 27-årig mandlig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Helsingevej, efter en patrulje havde set bilen køre over for rødt. Bilisten fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. Ligeledes blev han sigtet for at have kørt over for det røde lys samt for at sidde bag rattet, trods han ikke havde nogen gyldig førerret.

 

Lovgivning om euforiserende stoffer, Kvistgård

Klokken 18.56 anmeldte et vidne, at der lå en mand i en personbil på p-pladsen ved Rema 1000, og at manden fremstod forvirret, måske endda påvirket, og anmelderen frygtede, at manden i bilen ville køre trods sin tilstand.

 

En patrulje blev sendt til stedet, hvor manden blev truffet inde i Rema 1000, og der kunne derfor ikke blive tale om en sag om kørsel i påvirket tilstand. Manden fremstod dog påvirket, hvorfor patruljen undersøgte bilen, og i den blev der fundet en mindre mængde euforiserende stoffer i form af blandt andet nogle ulovlige piller.

 

Færdselsuheld, Nærum

Klokken 21.09 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Helsingørmotorvejen i nordgående retning ved Nærum, idet en lastbil var kørt op bag i en personbil.

 

Politi, brandvæsen, vejhjælp og sundhedsvæsen blev sendt til stedet, og sundhedspersonalet sørgede for, at personbilens 36-årige mandlige fører blev kørt til kontrol på skadestuen. Den umiddelbare vurdering på stedet var, at han dog ikke var kommet alvorligt til skade.

 

Alle vejbaner i nordgående retning måtte kortvarigt lukkes, imens der blev ryddet op på stedet.

 

På nuværende tidspunkt er ingen parter i sagen blevet sigtet for noget.

 

Brand, Helsingør

Klokken 21.27 blev det anmeldt, at det brændte på Sthensvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var sodskader i en brusekabine, og at branden muligvis var opstået i en ældre ventilator i brusekabinen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der ikke nåede at sprede sig synderligt.

 

Brand, Helsingør

Mandag klokken 00.05 blev det anmeldt, at der var brand i flere biler på en p-plads på Marienlyst Allé. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der havde været brand i to biler, mens yderligere to-tre biler parkeret op ad de to fik større brandskader.

 

Brandårsagen skal nu undersøges nærmere, men det formodede, at den er påsat.

 

Kørsel uden førerret, Farum

Klokken 01.35 blev en 45-årig mandlig bilist fra Græsted standset og kontrolleret på Hillerødmotorvejen i nordgående retning ved Farum. Her viste det sig, at manden ikke besad retten til at køre bil, og han blev derfor sigtet for at gøre det alligevel.

 

Tyveri fra varebil, Smørum

Klokken 05.45 anmeldte en mand, at han en times tid forinden havde været ude ved sin firmabil, der holdt ved Stenkær. Manden havde låst den op, hvorefter han forlod den ulåst i 5 minutters tid. Da han kom retur til varebilen, opdagede han, at der var to mænd, der gik med en trillebør i retning væk fra varebilen. Anmelderen eftersatte de to mænd, der smed trillebøren fra sig og løb fra stedet. I trillebøren lå der diverse værktøj, der stammede fra varebilen.

 

De to mænd beskrives som:
A: Mand, 20 år, almindelig af bygning, 180 cm høj, iført mørkt tøj. 
B: Mand, 20 år, almindelig af bygning, 180 cm høj, iført mørkt tøj.

 

Indbrudsoversigten udgår i dag

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi