Familieaktiviteter på Blå Flag-strande

Profilbillede
Astrid Bruun

Gennem sommeren kan du deltage i forskellige aktiviteter på Frederikssund Kommunes Blå Flag-strande i Kulhuse og Marbæk. Aktiviteterne er offentlige arrangementer uden tilmelding. 

I løbet af sommeren kan du møde naturvejleder Sofie Clauson-Kaas fra Nationalpark Skjoldungernes land på strandene i Kulhuse og Marbæk. Her vil hun formidle spændende viden om naturen og lave aktiviteter for de fremmødte.

Aktivitetsplanen ser sådan ud:

Plastik i havet, Marbæk Strand

Dato: 29. juni 2021 Kl. 10-12.

Hvor lang tid tager det for en plastikflaske at blive nedbrudt i naturen? Hvor mange cigaretskodder findes hvert år langs kysten i Danmark? Gennem en lille udstilling på stranden formidles viden om hvordan plastik ender i vores havmiljø, hvilke effekter det har, og hvordan vi kan undgå det. Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas fortæller om affaldets betydning for dyrelivet i fjorden samt byder på små konkurrencer med fokus på plastik i havet. 

Affaldsfri badestrand, Kulhuse Strand

Dato: 1. juli 2021 Kl. 10-12.

Vi inviterer strandgæster til at hjælpe med at holde stranden ren og fri for affald. Kom med til en aktiv dag ved vandet, hvor I kan låne handsker og gribestænger til at gå på jagt efter affald langs stranden. Undervejs fortæller naturvejleder Sofie Clauson-Kaas om de negative sider ved affald i naturen samt laver små konkurrencer, der udfordrer deltagernes viden om affald. 

Krabbejagt ved Kulhuse Strand

Dato: 6. juli kl. 2021 10-12.

Krabber er fascinerende dyr, og med lidt simpelt udstyr er de forholdsvis nemme at fange. Vi inviterer til krabbejagt, hvor I kan bygge jeres egen krabbefiskestang og gå på jagt i fjorden. Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas fortæller om krabbernes forunderlige liv og formidler viden om det miljø, de lever i.  

Fjordens dyreliv på det lave vand, Marbæk strand

Dato: 8. juli 2021 Kl. 10-12.

Vi undersøger livet på det lave vand og leder efter sjove og finurlige skabninger i fjorden, som vi kan se nærmere på i baljer og bakker. Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas står klar til at hjælpe med grej og udstyr samt fortællinger om dyrelivet. Roskilde Fjord møder Isefjorden ved Kulhuse Strand, som er et fantastisk sted at se på livet i fjorden. 

COVID-19

På grund af coronasituationen og de nødvendige forbehold, der skal tages for at mindske smittespredning, kan der i løbet af Blå Flag 2021-sæsonen forekomme ændringer i Blå Flag-aktiviteternes afholdelse. Tjek Frederikssund kommunes hjemmeside eller Facebookside for evt. opdateringer. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler